Bergvärme

I dagens nybyggen är bergvärme ett av de mest populära uppvärmningsalternativen. Bergvärme är en miljövänlig, kostnadseffektiv och underhållsfri uppvärmningsform som fungerar utmärkt för såväl nybyggen, industrifastigheter och renoveringsobjekt. Även vid rad- och höghusbyggen är bergvärme är ett populärt och effektivt alternativ.

Innan borrning rekommenderar vi att du som slutkund kontaktar en VVS-entreprenör eller en återförsäljare av värmepumpar för att räkna ut energibehovet för din fastighet. Denna uträkning indikerar bland annat hur djup brunnen bör vara och storleken på värmepumpen. Du behöver också kontakta din kommun och ansöka om ett åtgärdstillstånd innan borrningen kan utföras samt utreda var på tomten energibrunnen kan placeras.

Vi samarbetar främst med lokala VVS-entreprenörer på många olika orter. På detta sätt vill vi säkerställa att service, sakkunskap och garanti vid behov finns tillgänglig i kundens närområde.


Hör av dig om du önskar komma i kontakt med ett av våra samarbetsföretag i ditt område – vi hjälper dig gärna vidare!

Borrningen kan oftast utföras på en dag. Det du som kund behöver tänka på innan borrningen är att det finns tillräckligt med utrymme på tomten för att borrvagnen enkelt ska kunna ta sig fram till borrplatsen. Riggen väger ca 8 ton, och behöver en ca 2 meter bred led för att komma fram. Vid borrplatsen behöver borriggen ca 4m2 utrymme.

Vi strävar alltid till att minimera inverkan på omgivningen vid borrplatsen, man behöver dock vara medveten om att en maskin som väger flera ton kan gå åt planteringar och konstruktioner ifall det är trångt om utrymme.

Mer information här ⇒

JMDS Drilling Technologies AB OY
Bennäsvägen 498
68910 Bennäs